Profesionalna OSINT Edukacija – Besplatno učenje i umrežavanje

Zadovoljstvo nam je najaviti jedinstvenu priliku za sve entuzijaste cyber sigurnosti i one koji žele produbiti svoje znanje u oblasti open source intelligence (OSINT). Udruženje e-Transformacija, u saradnji sa Centrom Informacione Sigurnosti, organizuje besplatnu edukaciju na ovu aktuelnu temu.

Edukacija je zakazana za 10. februar 2024., subota, s početkom u 10 sati, a trajat će 2-3 sata. Lokacija događaja je CosmoHub Sarajevo. O bilo kakvim promjenama termina bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Ovu edukaciju će voditi iskusni stručnjak u oblasti cyber sigurnosti, Mesud Pašić. Njegovo bogato iskustvo i znanje bit će ključni u upoznavanju učesnika sa ključnim tehnikama prikupljanja online informacija, koje su od suštinskog značaja u svijetu cyber sigurnosti.

Naš program obuhvata širok spektar tema, uključujući:

  • Uvod u OSINT
  • Priprema za OSINT
  • OSINT Resursi i Tehnike (pretraživači, društvene mreže, pretraživači ljudi, poslovni zapisi)
  • OSINT Curenja, Provale, Dnevnici itd.
  • OSINT Metodologija

Ovo je izvanredna prilika da steknete praktično znanje i vještine koje su neophodne u današnjem digitalnom svijetu. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za edukaciju putem linka: [PRIJAVI SE]. Broj učesnika je ograničen, stoga ne odugovlačite sa prijavom.

Ne propustite ovu priliku da proširite svoje horizonte i postanete dio globalne zajednice stručnjaka u oblasti cyber sigurnosti!