KVALITET DIGITALNOG ŽIVOTA U BOSNI I HERCEGOVINI U 2023.

Globalno istraživanje kojim je obuhvaćena i Bosna i Hercegovina o kvaliteti digitalnog blagostanja u 121 zemalja (92% svjetske populacije) je sprovela kompanija Surfshark. Ova studija indeksira zemlje posmatrajući pet osnovnih stubova koji definišu digitalni kvalitet života.

Pročitaj više

Kako objasniti cyber sigurnost destogodisnjaku?

Pogledajte predavanje Blage Čuljka, potpredsjednika Udruženja e-Transformacija na temu “Kako objasniti cyber sigurnost destogodišnjaku?”.

Pročitaj više

Stanje po pitanju cyber kriminala u Bosni i Hercegovini – Jovo Marković

Pogledajte predavanje gospodina Jove Markovića, saradnika Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci na temu “Stanje po pitanju cyber kriminala u Bosni i Hercegovini”

Pročitaj više

Profesionalna OSINT Edukacija – Besplatno učenje i umrežavanje

Zadovoljstvo nam je najaviti jedinstvenu priliku za sve entuzijaste cyber sigurnosti i one koji žele produbiti svoje znanje u oblasti open source intelligence (OSINT). Udruženje e-Transformacija, u saradnji sa Centrom Informacione Sigurnosti, organizuje besplatnu edukaciju na ovu aktuelnu temu.

Pročitaj više

Završen Cyber Security Summit 2023

Udruženje „e-Transformacija“, uspješno je organizovalo treći po redu Cyber Security Summit koji je u protekla dva dana okupio više od 200 učesnika, predstavnika niza kompanija i institucija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pročitaj više

Zaštita na digitalnom frontu: Cyber Security Summit 2023

U današnje vrijeme, kada je digitalizacija neodvojivi dio poslovanja, cyber sigurnost postaje jedna od ključnih odbrambenih linija u borbi protiv digitalnih prijetnji koje ne poznaju granice.

Pročitaj više
Djevojka ispred laptopa

Digitalna pismenost u Bosni i Hercegovini: Gdje smo sada i kamo idemo?

U današnjem svijetu koji je sve više povezan tehnologijom, sposobnost razumijevanja i korištenja digitalnih alata postala je ključna za svakodnevni život i poslovanje.

Pročitaj više
No more ransom vizual

“No More Ransom”: Globalna inicijativa protiv ransomware-a

U svijetu koji se sve brže digitalizira, cyber prijetnje postaju sve učestalije i sofisticiranije.

Pročitaj više