Stanje po pitanju cyber kriminala u Bosni i Hercegovini – Jovo Marković

Pogledajte predavanje gospodina Jove Markovića, saradnika Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci na temu “Stanje po pitanju cyber kriminala u Bosni i Hercegovini”

Pročitaj više

Profesionalna OSINT Edukacija – Besplatno učenje i umrežavanje

Zadovoljstvo nam je najaviti jedinstvenu priliku za sve entuzijaste cyber sigurnosti i one koji žele produbiti svoje znanje u oblasti open source intelligence (OSINT). Udruženje e-Transformacija, u saradnji sa Centrom Informacione Sigurnosti, organizuje besplatnu edukaciju na ovu aktuelnu temu.

Pročitaj više

Završen Cyber Security Summit 2023

Udruženje „e-Transformacija“, uspješno je organizovalo treći po redu Cyber Security Summit koji je u protekla dva dana okupio više od 200 učesnika, predstavnika niza kompanija i institucija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pročitaj više

Zaštita na digitalnom frontu: Cyber Security Summit 2023

U današnje vrijeme, kada je digitalizacija neodvojivi dio poslovanja, cyber sigurnost postaje jedna od ključnih odbrambenih linija u borbi protiv digitalnih prijetnji koje ne poznaju granice.

Pročitaj više
Djevojka ispred laptopa

Digitalna pismenost u Bosni i Hercegovini: Gdje smo sada i kamo idemo?

U današnjem svijetu koji je sve više povezan tehnologijom, sposobnost razumijevanja i korištenja digitalnih alata postala je ključna za svakodnevni život i poslovanje.

Pročitaj više
No more ransom vizual

“No More Ransom”: Globalna inicijativa protiv ransomware-a

U svijetu koji se sve brže digitalizira, cyber prijetnje postaju sve učestalije i sofisticiranije.

Pročitaj više
umjetna inteligencija u rukama

Etičke dileme umjetne inteligencije: Kako Bosna i Hercegovina kroji smjernice za odgovornu upotrebu AI?

S razvojem i integracijom umjetne inteligencije (AI) u svakodnevne aspekte života i poslovanja, pojavljuju se i brojne etičke dileme.

Pročitaj više
Edukator digitalne transformacije

Značaj edukacije za cyber sigurnost: Kako radionice i seminari oblikuju budućnost sigurnog interneta u Bosni i Hercegovini

U doba digitalizacije i sveprisutne povezanosti putem interneta, cyber sigurnost postala je temeljni stup svakog društva.

Pročitaj više