Udruženje e-Transformacija, osnovano 2023. godine, odražava viziju predanu ubrzanju i unapređenju procesa digitalne transformacije Bosne i Hercegovine na dugoročno održivi način. Uključujući četiri ključne oblasti – Cyber sigurnost, Umjetna inteligencija, Napredne digitalne vještine, i Praktična upotreba digitalnih tehnologija, udruženje stremi razvijanju i promociji digitalnih inovacija koje će koristiti društvu u cjelini. Osnivači Udruženja, vođeni strašću prema digitalnom napretku, teže okupiti zajednicu stručnjaka sposobnih pružiti svoja znanja i vještine u cilju unapređenja digitalnog okruženja Bosne i Hercegovine.

S vjerom u zajednički rad,
Udruženje teži konsolidaciji zajednice, neformalnih grupa, kompanija i udruženja koje djeluju
u oblasti digitalne transformacije.

Udruženje e-Transformacija je zamišljeno kao vibrantna platforma koja omogućava slobodno djelovanje svojih članova, a sve u svrhu održivog razvoja digitalnog društva. Kroz naše aktivnosti, nadamo se okupiti dovoljan broj stručnjaka sposobnih formirati AdHoc radne grupe za rješavanje kompleksnih izazova digitalne ere. Kroz edukaciju, angažman na projektima vezanim za umjetnu inteligenciju, podizanje svijesti o važnosti cyber sigurnosti, promoviranje naprednih digitalnih vještina i praktične upotrebe digitalnih tehnologija, radimo na izgradnji snažnije, sigurnije i tehnološki naprednije Bosne i Hercegovine. Kao udruženje, vjerujemo u moć digitalne transformacije da oblikuje budućnost, i predano radimo na tome da ta budućnost bude svijetla za sve građane Bosne i Hercegovine.

Naše temeljne vrijednosti,
fokusirane na održivost,
inovaciju i saradnju, uvijek nas
vode u našim naporima da
promovišemo i unaprijedimo
digitalnu transformaciju
Bosne i Hercegovine.

Postanite dio digitalne revolucije!

Pridružite se udruženju e-transformacija danas i pomozite nam u oblikovanju digitalne budućnosti Bosne i Hercegovine. Vaša budućnost je digitalna – oblikujmo je zajedno!